logo catedra newsletter

JORNADA INNSOC 2018

Alimentació i felicitat

Ja torna a ser aquí la JORNADA INNSOC. Per quart any consecutiu engeguem la Jornada sobre innovació social de la Càtedra d’Innovació Social de la UdL. Aquest any comptarem amb Xevi Verdaguer com a conferenciant inaugural. En aquesta edició tractarem el tema de l'alimentació i la felicitat amb ponents reconeguts nacional i internacionalment. T'ho perdràs? Aviat més informació.

INSCRIPCIONS obertes a partir del setembre. Vols reservar plaça a la Jornada? Escriu-nos un correu a innovaciosocial@udl.cat

Preu:

  • Import matricula ordinària 20€
  • Import matèria transversal: 39,53€ (estudiants UdL)


CURS ESTIU UDL

Design thinking mitjançant la psicologia positiva

Tant si has realitzat el curs d'estiu "Introducció a la psicologia positiva", com si el comences aquesta setmana, encara estàs a temps d'inscriure't al curs de Design thinking fins el 9 de juliol. Queden poques places!

Del 9 al 13 de juliol tindrà lloc el curs Design thinking mitjançant la psicologia positiva de la Universitat d'Estiu reconegut amb 2 ECTS (20 hores presencials + 30 hores de treball autònom). Curs adreçat a estudiants i professionals de l'àmbit de l'acció social i de les organitzacions i de l'àmbit educatiu i a tothom que hi estigui interessat.

Contingut del curs: La psicologia positiva se centra a donar suport i treballar el potencial i les qualitats positives de les persones per assolir objectius beneficiosos que incrementen l'estat de benestar. A partir d'aquest curs, es pretén prendre consciència i aprendre diferents estratègies per poder millorar el nostre dia a dia. Es treballarà amb mapes mentals i tècniques de gammificació (Points of You, Lego Serious Play...) a través de sessions que permetin la vivència, pràctica, reflexió i transferència per poder augmentar les capacitats personals, socials i organitzacionals, i generar accions de millora de les fortaleses i de les seves relacions personals. Per poder-se matricular en aquest curs, és necessari haver realitzat prèviament el curs d'estiu Introducció a la psicologia positiva.


PROTECCIÓ I SUPORT A L’EXERCICI DE LA CAPACITAT DE LES PERSONES A LES COMARQUES DE LLEIDA: PRESENT I FUTUR

Presentació de l'estudi

El 7 de juny vàrem presentar l'estudi "Protecció i suport a l'exercici de la capacitat de les persones a les comarques de Lleida: present i futur". Aquest treball ha estat realitzat per la Càtedra d'Innovació Social i impulsat per la Fundació Tutelar Terres de Lleida en el marc del projecte “Promoció i enfortiment del sector de la tutela a les comarques de Lleida” i amb el finançament de la Diputació de Lleida. A l'acte, vam comptar amb la col·laboració del Dr. Joan Canimas, filòsof i professor de la UdG, que va reflexionar sobre  les conclusions de l’estudi i com millorar en el suport a les persones.

L’estudi que presentem analitza la situació actual de la protecció i suport a la capacitat d’obrar de les persones a la demarcació de Lleida i en preveu la seva evolució.

Alsinet, C., & Salvadó, A. (2018). Protecció i suport a l'exercici de la capacitat de les persones a les comarques de Lleida: present i futur. Lleida, España: Edicions i Publicacions de la UdL. ISBN 978-84-9144-105-2.


MAPA DE LA FELICITAT

Recollida de dades

Actualment, continuem recollint dades sobre l'estudi Mapa de la Felicitat que analitza la Felicitat i qualitat de vida del territori. Les últimes aportacions recollides han estat als municipis d'Alcarràs i Almenar. A través d'un qüestionari recollim les respostes dels participants. Mitjançant diferents indicadors, com la felicitat, el benestar personal o la satisfacció amb la vida, coneixerem les característiques socials del nostre territori. Consulta el Mapa de la felicitat que es va realitzar l'any 2016.

Portem més de 1000 enquestats, però en necessitem molts més. Participeu si sou de les terres de Lleida. Amb només 5 minuts del vostre temps ens podràs ajudar a dibuixar quin és el Mapa de la Felicitat. Si encara no l'heu realitzat inicieu l'enquesta i descobriu quin és el grau de Felicitat del vostre municipi.

INICIA L'ENQUESTA >>

L'enquesta que trobarà està adreçada a totes les persones en general i no requereix de cap dada personal que el/la pugui identificar. Totes les vostres dades són anònimes i seran tractades en conjunt de forma agregada, en cap cas seran analitzades individualment. El temps aproximat de resposta de l'enquesta és de 5 minuts.

Li agraïm per avançat, la seva col·laboració. Per finalitzar el qüestionari s'ha de prémer la tecla ENVIAR EL FORMULARI.

Qualsevol dubte o aclariment sobre el qüestionari no dubti en contactar amb nosaltres. Li agraïm, per avançat, la seva col·laboració.


COL·LABORA AMB L'ESTUDI CIENTÍFIC "QUÈ ÉS LA FELICITAT?"

T'animes amb una enquesta breu?

T'agradaria saber què és la felicitat? A nosaltres també! La teva col·laboració pot ser molt important per avançar en la recerca. Moltes gràcies per la teva col·laboració!!


ESCOLES AGRÀRIES DE CATALUNYA

Lego Serious Play

El 16 de maig vam impartir un taller de Lego Serious Play a l'Escola Agrària de Tàrrega als professors del campus de les diferents escoles agràries de Catalunya. Es va treballar en la visió actual que es té del campus empresarial agrari i com incloure millores en la seva gestió i planificació. L'Escola Agrària és un centre de formació que pertany al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi natural. S'imparteixen ensenyaments de formació professional inicial i també de formació contínua, adreçats als sectors agropecuari i agroalimentari.


EL SERVEI DE REHABILITACIÓ COMUNITÀRIA DE LLEIDA

Lego Serious Play

Els professionals, familiars i persones que assisteixen al Servei de Rehabilitació comunitària de Lleida van participar el dilluns 28 de maig en un taller amb la metodologia Lego Serious Play a la Universitat de Lleida organitzat per la Càtedra per reflexionar sobre el futur d'aquest servei, com els agradaria que fos i quins objectius es plantegen per més endavant.

El Servei està gestionat per la Gestió de Serveis Sanitaris de la Generalitat de Catalunya, una empresa pública adscrita al Servei Català de la Salut. Un dels seus objectius és la gestió i l'administració dels centres, els serveis i les normes de protecció de la salut i d'atenció sanitària, salut mental i atenció social que determina el Servei Català de la Salut, dels programes institucionals en matèria de promoció i protecció de salut, prevenció de la malaltia, assistència sanitària, sociosanitària i rehabilitació, i les prestacions del sistema sanitari públic, principalment en l'àmbit territorial de les comarques de Lleida.